Jongen eet snoep
nieuws
Vierde druk van ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’

Vierde druk van ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’Dat is mooi: het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ is al aan de vierde druk toe! Het boek, geschreven door internist Hanno Pijl en Karine Hoenderdos, verscheen in juni 2016 bij uitgeverij Fontaine. De Diabetesvereniging Nederland gebruikt het boek in haar ledenwerfcampagne.

 
Slim Slank & Gezond Plan

Slim Slank & Gezond PlanMary is als diëtist betrokken bij het online afslankprogramma ‘Slim, Slank & Gezond’ van Plus Magazine en Gezondheidsnet. Ze maakt magazines met weekmenu’s en video’s met motiverende tips. Bovendien heeft Maryvia Facebook contact met deelnemers.

 
Voeding Magazine

Voeding MagazineAngela schrijft regelmatig interviews voor Voeding Magazine, het tijdschrift voor professionals van Stichting Zuivel en Gezondheid. In dit oktobernummer interviewde ze Anja Evers van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

 
Gezondgids

GezondgidsMary schreef een artikel over de BMI in de Gezondgids van augustus 2016.

 
Special Gezond Eten

Special Gezond EtenKarine was redacteur en samensteller van de praktische Plusspecial ‘Gezond eten’. In deze special worden de veranderingen in de Schijf van Vijf uitgelegd. De special bestaat uit 100 pagina’s boordevol praktische informatie en handige hapklare weetjes over gezonde voeding. Wat kies je thuis, wat onderweg, wat als je ziek bent of troost nodig hebt?

 
ICD

ICDAls er een internationaal diëtistencongres plaatsvindt in Granada (Spanje), dan wil Scriptum daarbij zijn! Begin september vertrekken we voor 4 dagen van lezingen, ontmoetingen en workshops.

 
PuurGezond is vernieuwd!

PuurGezond is vernieuwd!De website PuurGezond is helemaal vernieuwd. Voortaan is de site ook via de telefoon en tablet goed te bekijken en het ontwerp is helemaal opgefrisd!

 
Social Media Management

Social Media ManagementSocial media gaan een steeds grote rol spelen in de communicatie. Ook daarover willen wij onze klanten goed kunnen informeren. Mary volgt daarom op dit moment een super interessante en praktische masterclass Social Media Management.

 
Verslag bijeenkomst MVO

Verslag bijeenkomst MVOMary schreef een verslag over de MVO themamiddag: maak de impulsieve keuze de beste keuze. Haar verslag is te lezen in het MVO Magazine

 
Nieuwe Richtlijnen goede voeding

Richtlijnen goede voedingAngela heeft zich verdiept in de nieuwe Richtlijnen goede voeding. Ze interviewde Daan Kromhout voor Nieuws voor diëtisten en heeft verschillende presentaties gehouden voor gezondheidszorgprofessionals. Zo sprak ze tijdens een bijeenkomst van PuurGezond, gaf ze een cursus voor Elann in Groningen en spreekt ze nog tijdens het congres ‘Van Mond tot kont’ van Scem in de Jaarbeurs (18 februari) en ook tijdens de komende Diëtistendagen (9 april) over dit onderwerp.

 
Proef de kracht van zuivel

Proef de kracht van zuivel Karine en Christel hebben samen de recepten ontwikkeld en de tekst geschreven voor dit leuke boekje over gezond leven, bewegen en zuivel. Proef de kracht van zuivel zit onder andere in het kerstpakket van alle medewerkers van FrieslandCampina. Christel verzorgde bovendien de fotografie.

 
Pijnenburg Zero

Symposium NZO: presentatie en verslagIn VoedingsMagazine verschijnt binnenkort een duidelijk verslag van het NZO symposium "Van nieuwe Richtlijnen Goede Voeding naar de praktijk" van de hand van Angela. Een korte impressie is al te lezen op Nieuws voor diëtisten.

 
Nr. 23 de top Fitfluencers

Nr. 23 de top FitfluencersKarine schrijft niet alleen regelmatig voor Women's Health. Dit jaar staat ze ook op nummer 23 van de top 40 van fitfluencers.

 
Congres "Sport & Voeding"

Congres "Sport & Voeding"Karine verzorgde een van de presentatie op het congres "Sport en Voeding" van het FrieslandCampina institute. En Christel schreef een congresverslag van die dag. Lees hier het verslag en bekijk impressies van de lezingen.

 
Nutriciavoorprofessionals.nl

Nutricia voor professionals.Het was een flinke klus, waar Reina, Mary en Angela met veel plezier aan gewerkt hebben: de vernieuwde website van Nutricia voor professionals. De website is zo geschreven en ingedeeld dat iedere health care professional passende informatie vindt, op zijn eigen niveau en interesse. Scriptum dacht mee bij de indeling en (her)schreef de teksten.

 
Pijnenburg Zero

PeijnenburgPeijnenburg bracht een ontbijtkoek met xylitol op de markt. Christel en Mary schreven de teksten voor de bijbehorende website, zoals achtergrondinformatie, een Q&A en een tussendoortjesvergelijker.

 
Boek gastronomie

GastronomieVoor EBN Nederland maakten we ‘Gastronomie’. Dit boek bestaat uit interviews met (top)koks over hun liefde voor ‘de kachel’ en het koken op gas. Ook is er van elke kok een recept opgenomen. Mary en Karine reisden van Texel tot Zuid-Limburg en van Winterswijk tot Den Haag voor alle interviews. Het resultaat: een prachtig boek, dat door EBN, Gasunie en Gasterra als relatiegeschenk wordt weggegeven.

 
Gezondheidsnet

GezondheidsnetWe schreven de afgelopen tijd veel artikelen voor Gezondheidsnet. Van bottenbouillon tot freekeh en van arsenicum in rijst tot diabetes. Leuk om te doen voor deze meest bezochte website over gezondheid in Nederland!

 
Eet Compleet

Hoe gezond eten ze?Angela schreef voor Nutricia een brochure over de Eet Compleet Test: ‘Hoe gezond eten ze?’. In het boekje zijn resultaten beschreven van een voedselconsumptieonderzoek onder peuters die naar het kinderdagverblijf gaan.